Kategorier
Golv

Därför ska du anlita en golvläggare i Stockholm och inte själv göra jobbet

Att själv lägga in parketten är en dålig idé då trä påverkas av luftfuktigheten. Nyttja i stället rotavdraget och ta hjälp av en golvläggare i Stockholm. 

Trä är ett naturligt material som påverkas av årstidernas temperaturväxlingar och luftfuktighet. Ett trägolv måste läggas på ett sådant sätt att det kan röra på sig. Får golvet för lite plats kan det spricka eller resa sig. Vill man lägga in ett nytt trägolv ska man därför ta hjälp av en professionell golvläggare som har trägolv som sin specialitet.

Trä är dessutom ett mer kostsamt golvmaterial och för att det ska hålla riktigt länge måste det läggas med precision och på rätt sätt. Framförallt är underarbetet viktigt då golvytan måste vara helt jämn för att slutresultatet ska bli bra. Är underlaget alltför ojämnt kan man först behöva lägga ett undergolv.

Golvläggaren hjälper dig att välja rätt golv

Det finns många vackra trägolv vilket gör att det ibland kan vara svårt att välja. Då kan det vara bra om man kan få låna hem golvprover för att se hur golvet ser ut på plats i bostaden. Men man ska heller inte dra sig för att fråga golvläggaren om råd. Ett trägolv som har en lite mörkare ton brukar bli en fin kontrast till inredningen och upplevs ofta som väldigt stiligt.

Men det gäller också att ta hänsyn till rummets storlek. Vill man lägga in ett parkettgolv i ett lite mindre rum blir det bättre om man väljer mindre och kortare parkettstavar. Valet av träslag är också viktigt då vissa träslag är hårdare än andra och därför passar bättre i vissa rum. 

Så hittar du en bra golvläggare i Stockholm

Vill man anlita en golvläggare för att lägga in ett trägolv kan man inte bara ta den som lämnar den lägsta offerten. Det bästa sättet att hitta en bra golvläggare är genom att fråga vänner, kollegor och grannar. Väljer man någon som man har hittat via nätet är det viktigt att man också tar referenser och även kontrollerar dessa.

Det kan också vara bra att googla företagsnamnet för att se om det kommer upp några dåliga kundomdömen. En seriös golvläggare har ansvarsförsäkring och arbetar bara med material av högsta kvalitet. Det är därför som vissa golvläggare också erbjuder garanti på både materialet och golvläggningen.

Så mycket kan det kosta att anlita en golvläggare

Att anlita en golvläggare i Stockholm kan kosta allt från trehundra till sjuhundra. Därför kan det också löna sig att jämföra priser. Be att få offerten specificerad så att man enkelt ser hur stor materialkostnaden är och hur mycket golvet kostar. Likaså om det tillkommer kostnad för att riva ut det gamla golvet eller om detta ingår i priset.

Tänk på att billigast sällan är bäst och glöm inte bort att man också kan använda sig av rotavdraget på själva arbetskostnaden. För att inte drabbas av tråkiga extrakostnader på fakturan när det är dags att betala ska man skriva ett avtal där det står hur mycket det kommer att kosta och vad som ingår i priset.

Här nedan kan du hitta mer information om golvläggare i Stockholm!
Golvläggarestockholm.net