Kategorier
Brandtätning

Professionell brandtätning av villor i Örebro

Även om man varit noga med brandsäkerheten när huset byggdes så kan skyddet ha blivit skadat. Då kan man beställa ny brandtätning av ett företag i Örebro.

Som villaägare kanske man inte gör de regelbundna brandskyddskontroller som det åligger företag och fastighetsägare att göra. Om man eldar i kamin eller öppen spis så får man en viss brandskyddskontroll i samband med sotningen. Det förebyggande brandskyddet är många gånger det som kan rädda både människor och byggnader från allvarliga skador.

Brandvarnare, brandlarm, brandfiltar och släckare är den utrustning som de flesta villaägare i Örebro har eller bör ha i sina hem. Även om man alltid tror att man inte kommer att drabbas så är det en bra säkerhet. Om det börjar brinna så går det i allmänhet väldigt fort för elden att sprida sig.

Effektiv brandtätning hindrar eld och giftig rök

Eld sprider sig väldigt snabbt när den får fäste. Därför är det viktigt att ha så mycket brandsäkert material som möjligt i hemmet. I Boverkets byggregler finns riktlinjer för hur en byggnad ska skyddas. Men även om man följt alla regler så kan förutsättningarna ha förändrats över tid.

Det är därför bra att anlita ett företag som arbetar med brandskydd, särskilt om man byggt om eller dragit nya kablar och rör i huset. De hål som uppkommer vid en genomföring för kabel eller rör kan släppa igenom eld och giftig brandrök. Enda sättet att förhindra detta är att låta utbildad personal göra en brandtätning. När detta är gjort ökar brandsäkerheten i villan.

Ta reda på mer genom att besöka: brandtätningmälardalen.se