Kategorier
Allmänt

Trädfällning bit för bit är en häftig upplevelse

Du som anlitar en professionell trädfällningsfirma som Linds trädfällning tror kanske att det kommer dyka upp ett par gubbar med varsin yxa. Inget kunde vara längre från sanningen.

Nu för tiden utförs trädfällningen snabbt och enkelt genom att ta ned trädet i bitar där det står. Stammarna landar aldrig ens på tomten utan lyfts med kran och griptång direkt till ett lastbilsflak för bortforsling. Arbetssättet har fler fördelar. Dels slipper tomtägaren hantera en väldig massa bös, grenar och bladverk som annars ofta täcker hela tomten. Och dels innebär det större säkerhet både för dem som arbetar och för kringliggande bebyggelse.

Det är roligare att få trädet fällt med kranbil än med motorsåg

Naturligtvis anpassas arbetssättet beroende på vilket träd som ska fällas och var det står någonstans. Traditionell trädfällning med motorsåg står också på repertoaren för de flesta trädfällare. När du anlitar Linds trädfällning för att ta ned ett träd, ska du se till att de kommer förbi och analyserar både träd och fällningsplats innan de åtar sig arbetet. På så sätt kan du vara säker på att du får den säkraste och mest prisvärda tjänsten. För ett större träd är det absolut värt att slå på stora trumman med kranbil och allt, men för ett mindre träd är det nog att ta till i överkant. Även om sektionsfällning av träd är väldigt häftigt att titta på. Kanske är det värt att propsa på detta arbetssätt bara för att få tillfälle att se hur det går till?